fbpx

Muzikaal kinderfeestje, videoclip maken in de studio

Afgelopen week organiseerde ik een muzikaal kinderfeestje voor een gezellige groep 8-jarigen. A. was jarig en wilde haar vriendinnen trakteren op een muziekworkshop. In deze blog vertel ik je wat we die dag gedaan hebben en hoe we het feest tot een groot succes hebben gemaakt.

Repeteren

Ik had de lesruimte van te voren zo ingericht dat er voor alle kinderen en beide ouders een zitplek was. In een grote kring probeerden we verschillende instrumenten uit de lesruimte uit. Sommige kinderen zaten zelf ook op muziekles en konden al het één en ander laten horen, maar er was ook ruimte om gewoon wat uit te proberen als je daar zin in had. Nadat we elkaar een beetje hadden leren kennen was het natuurlijk tijd om te repeteren. A’s lievelingslied was Waterval van K3, dus die song kon moest natuurlijk centraal staan op haar kinderfeestje. Met de songtekst op schoot zongen we het liedje een aantal keer. Moeilijke stukjes herhaalden we en we probeerden mee te zingen met de karaoketrack en daarna met enkel mijn gitaarbegeleiding. Tijdens het opnemen zouden we de stemmen van K3 immers ook niet horen.

Ukelele workshop volgen bij Anne van Damme

Opnemen in de studio

Na een limonadepauze was het tijd om de studio in te gaan! We verdeelden de groep in tweeën. De ene helft bracht de tijd door in de speeltuin aan de overkant van de straat (daar bedachten ze alvast dansjes voor de videoclip), de andere helft ging met mij mee de studio in. Dat is altijd even spannend, zo’n ruimte met bijzondere akoestiek en ineens een microfoon voor je neus! Met de tekst erbij zongen de kinderen het hele liedje in één keer in. Daarna deden we een tweede take waarbij ik de zangeressen filmde voor de videoclip. Hierna wisselden we de twee groepen om en namen we opnieuw de zang op.

Videoclip filmen

De audio was nu volledig opgenomen. Tijd voor nog wat aanvullende beelden voor de videoclip! In de speeltuin kregen de kinderen een ijsje en begon ik alvast met het schieten van leuke sfeerbeelden. Toen de ijsjes eenmaal op waren werd ook de zelfbedachte choreografie uitgevoerd en werd er lekker voor de camera gedanst. Zo’n twee uur nadat de kinderen waren aangekomen had ik al het ruwe materiaal voor de videoclip verzameld!

Eindresultaat kinderfeestje

De workshop vloog voorbij en nadat de kinderen naar huis werden gebracht ging ik vlug aan de slag met de nabewerking. De audio knipte ik hier en daar een beetje bij in Ableton. Ook legde ik wat effecten over de zang om die net iets voller te laten klinken. Het videomateriaal bewerkte ik in Wondershare Filmora en knipte ik op tot een leuke compilatie van de middag waarin alle kinderen goed te zien waren. Et voilá! ’s Avonds stuurde ik de videoclip naar A’s moeder en kreeg meteen een enthousiaste reactie terug:

Fantastisch gemaakt!! Dankjewel! A. vond het zeker een heel geslaagd feestje! En wij vonden het ook erg leuk hoe jij alles zo hebt georganiseerd, dus veel dank daarvoor!

Blije koppies

Ik word altijd erg blij van korte projectjes waarbij je meteen resultaat hebt. Binnen een middag namen we zang op en filmden we een videoclip. Het eindresultaat is misschien de volgende maandag wel in de klas vertoond en is jaren later nog steeds leuk om op terug te kijken. Het is erg leuk om te zien wat we in korte tijd in elkaar konden knutselen. En hoeveel kinderen hebben nu een eigen videoclip?!

Ook een muzikaal kinderfeestje organiseren?

Ik geef vaker workshops aan zowel kinderen als volwassenen en denk graag met je mee wat bij jullie past. Op locatie in Vlijmen (vlakbij ’s-Hertogenbosch) of op een locatie naar keuze is beide mogelijk. Liever een eindconcertje voor de ouders in plaats van een videoclip? Kan ook! De vanafprijs is €250,-. Neem gerust vrijblijvend contact op om te informeren wat ik voor jou kan betekenen.