fbpx

Mijn droom is het delen van mijn muziek. En dat kan op zoveel verschillende manieren! Daarom vind je mijn nummers op digitale platformen als Spotify en Youtube, maar kun je ook mijn fysieke cd’s kopen. Op deze pagina vind je mijn videoclips, discografie en biografie

Discografie

EP 'Waves' (2018)

“De opvolger van ‘June’ laat een sprong in het werk van de songwriter zien. Puur, rauw en uitgekleed brengt ze haar liedjes volledig akoestisch ten gehore.  Naar eigen zeggen durft Anne voor het eerst echt plezier te maken in haar muziek. Ze luistert compleet naar haar eigen intuïtie en dit hervonden vertrouwen heeft er voor gezorgd dat ze haar mooiste werk tot nu toe heeft kunnen schrijven. De EP is thematisch een zoektocht naar haar ware ik. Soms is het een gevecht, soms een liefdevolle omhelzing en soms een dansje en een glimlach ineen.”  

EP 'June' (2016)

“In 2016 werd de debuut EP ‘June’ tot leven gebracht met een releaseshow in Poppodium 013. Het schijfje bevat een bijzondere verzameling van zes liedjes die Anne al een tijdje met haar meedroeg. Het is de ultieme collectie van haar tijd op de Rockacademie en vertelt het verhaal van liefde, relaties en gemis. Anne wordt bijgestaan door een voltallige band (Rosalie Zuijderwijk, Joost Koevoets en Guus van Marwijk) die haar liedjes een extra dimensie heeft weten te geven.”

Biografie

Oorsprong

Anne van Damme is een van oorsprong Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter. Deze Rockacademie alumna weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze fabriceert frisse popsongs met teksten die enerzijds diep en ontroerend kunnen zijn, maar anderzijds zeker ook gevat en direct. Met haar sprankelende gitaarspel en open uitstraling weet Anne je mee te slepen in haar wereld.

Invloeden

Haar voorliefde voor punkrockbandjes weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft Anne pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers.

Waves

‘Waves’, de opvolger van debuut EP ‘June’ (release: 2016 in Poppodium 013), laat een sprong in het werk van de songwriter zien. Puur, rauw en uitgekleed brengt Anne haar liedjes volledig akoestisch ten gehore.  Naar eigen zeggen durft Anne voor het eerst echt plezier te maken in haar muziek. Ze luistert compleet naar haar eigen intuïtie en dit hervonden vertrouwen heeft er voor gezorgd dat ze haar mooiste werk tot nu toe heeft kunnen schrijven. De EP is thematisch een zoektocht naar haar ware ik. Soms is het een gevecht, soms een liefdevolle omhelzing en soms een dansje en een glimlach ineen. 

Live

Live weet Anne de aandacht vast te houden door haar sterke performance en haar krachtige, maar breekbare stem. De connectie tussen Anne en haar publiek is onmiskenbaar, waardoor haar slotakkoord al menig luisteraar verwonderd heeft achtergelaten.