fbpx

Album 'Surface'

Eindelijk. Na jaren in de schaduw te hebben gerijpt is het tijd voor mijn nieuwste creatie om het zonlicht te aanschouwen. Gedurende 2023 wordt mijn album ‘Surface’ uitgerold: een album in de vorm van een drieluik. Drie EP’s die de beweging van donker naar licht laten zien. De thematiek doet denken aan de golfbeweging van het eerder uitgebrachte ‘Waves’ en duikt diep in de gevoelens die we normaal liever wegstoppen. Op de roadmap hieronder kun je zien wat je nog te wachten staat!

Roadmap voor het album Surface van singer-songwriter Anne van Damme.

Over mijn Muziek

Schrijven, maken, creëren. Ik zie plaatjes in mijn hoofd, melodieën komen aanwaaien en verhalen ontstaan. Mijn liedjes laten verschillende kanten van mij zien. Elke song zou zo een blaadje uit mijn dagboek kunnen zijn (als ik dat zou hebben). Ieder liedje is een deel van de puzzel, een stukje van het grote geheel. En wat wil ik daar dan mee? Ik wil het laten horen, ik wil jou mijn in elkaar geknutselde kunstwerkjes laten zien. Misschien herken je jezelf wel, of misschien vind je het gewoon mooi of interessant of word je er blij van. Allemaal oké 🙂 Hieronder vind je een overzicht van mijn tot nu toe uitgebrachte werk. Je vindt mijn nummers op digitale platformen als Spotify en Youtube, maar je kunt ook mijn fysieke cd’s kopen in de webshop. Op deze pagina vind je mijn videoclipsdiscografie en biografie

Discografie

EP 'Waves' (2018)

“De opvolger van ‘June’ laat een sprong in het werk van de songwriter zien. Puur, rauw en uitgekleed brengt ze haar liedjes volledig akoestisch ten gehore.  Naar eigen zeggen durft Anne voor het eerst echt plezier te maken in haar muziek. Ze luistert compleet naar haar eigen intuïtie en dit hervonden vertrouwen heeft er voor gezorgd dat ze haar mooiste werk tot nu toe heeft kunnen schrijven. De EP is thematisch een zoektocht naar haar ware ik. Soms is het een gevecht, soms een liefdevolle omhelzing en soms een dansje en een glimlach ineen.”  

EP 'June' (2016)

 

“In 2016 werd de debuut EP ‘June’ tot leven gebracht met een releaseshow in Poppodium 013. Het schijfje bevat een bijzondere verzameling van zes liedjes die Anne al een tijdje met haar meedroeg. Het is de ultieme collectie van haar tijd op de Rockacademie en vertelt het verhaal van liefde, relaties en gemis. Anne wordt bijgestaan door een voltallige band (Rosalie Zuijderwijk, Joost Koevoets en Guus van Marwijk) die haar liedjes een extra dimensie heeft weten te geven.”

Biografie

Oorsprong

Anne van Damme is een van oorsprong Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter. Deze inmiddels Brabantse Rockacademie alumna weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze fabriceert frisse popsongs met teksten die enerzijds diep en ontroerend kunnen zijn, maar anderzijds zeker ook gevat en direct. Met haar sprankelende gitaarspel en open uitstraling weet Anne je mee te slepen in haar wereld.

Invloeden

Haar voorliefde voor punkrockbands weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft Anne pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers.

Album 'Surface'

Haar EP’s June (2016) en Waves (2018) zijn mooie opwarmers voor het derde werk ‘Surface’ dat eraan komt: een album in de vorm van een drieluik. Drie EP’s die de beweging van donker naar licht laten zien. Ze worden vormgegeven door songs die Anne de laatste jaren opgespaard heeft in verschillende periodes. De thematiek doet denken aan de golfbeweging van het eerder uitgebrachte ‘Waves’ en duikt diep in de gevoelens die normaal het daglicht niet mogen aanschouwen. Eerste single ‘Car’ (nov, 2022) introduceert dit thema. Gedurende 2023 wordt het hele album uitgerold. 

Live

Live weet Anne de aandacht vast te houden door haar sterke performance en haar krachtige, maar breekbare stem. De connectie tussen Anne en haar publiek is onmiskenbaar, waardoor haar slotakkoord al menig luisteraar verwonderd heeft achtergelaten.