fbpx

Album 'Surface'

Eindelijk. Na jaren in de schaduw te hebben gerijpt is het tijd voor mijn nieuwste creatie om het zonlicht te aanschouwen. Gedurende 2023 wordt mijn album ‘Surface’ uitgerold: een album in de vorm van een drieluik. Drie EP’s die de beweging van donker naar licht laten zien. De thematiek doet denken aan de golfbeweging van het eerder uitgebrachte ‘Waves’ en duikt diep in de gevoelens die we normaal liever wegstoppen. Op de roadmap hieronder kun je zien wat je nog te wachten staat!

Roadmap voor het album Surface van singer-songwriter Anne van Damme.

Indeling van het album

Into the Void

Between the Cracks

 

Surface

Still to come…

10. Journey

11. Railway Station

12. Under the Surface

13. Overnight

Over mijn Muziek

Schrijven, maken, creëren. Ik zie plaatjes in mijn hoofd, melodieën komen aanwaaien en verhalen ontstaan. Mijn liedjes laten verschillende kanten van mij zien. Elke song zou zo een blaadje uit mijn dagboek kunnen zijn (als ik dat zou hebben). Ieder liedje is een deel van de puzzel, een stukje van het grote geheel. En wat wil ik daar dan mee? Ik wil het laten horen, ik wil jou mijn in elkaar geknutselde kunstwerkjes laten zien. Misschien herken je jezelf wel, of misschien vind je het gewoon mooi of interessant of word je er blij van. Allemaal oké 🙂 Hieronder vind je een overzicht van mijn tot nu toe uitgebrachte werk. Je vindt mijn nummers op digitale platformen als Spotify en Youtube, maar je kunt ook mijn fysieke cd’s kopen in de webshop. Op deze pagina vind je mijn videoclipsdiscografie en biografie

Discografie

EP 'Waves' (2018)

“De opvolger van ‘June’ laat een sprong in het werk van de songwriter zien. Puur, rauw en uitgekleed brengt ze haar liedjes volledig akoestisch ten gehore.  Naar eigen zeggen durft Anne voor het eerst echt plezier te maken in haar muziek. Ze luistert compleet naar haar eigen intuïtie en dit hervonden vertrouwen heeft er voor gezorgd dat ze haar mooiste werk tot nu toe heeft kunnen schrijven. De EP is thematisch een zoektocht naar haar ware ik. Soms is het een gevecht, soms een liefdevolle omhelzing en soms een dansje en een glimlach ineen.”  

EP 'June' (2016)

 

“In 2016 werd de debuut EP ‘June’ tot leven gebracht met een releaseshow in Poppodium 013. Het schijfje bevat een bijzondere verzameling van zes liedjes die Anne al een tijdje met haar meedroeg. Het is de ultieme collectie van haar tijd op de Rockacademie en vertelt het verhaal van liefde, relaties en gemis. Anne wordt bijgestaan door een voltallige band (Rosalie Zuijderwijk, Joost Koevoets en Guus van Marwijk) die haar liedjes een extra dimensie heeft weten te geven.”

Biografie

Anne van Damme

Even de tijd nemen. In een wereld die maar door raast vindt singer-songwriter Anne van Damme de rust in haar akoestische, kwetsbare popliedjes. Gewapend met gitaar en warme stem vertelt ze een verhaal waarin de tijd even langzamer lijkt te bewegen. Heldere, open klanken en niets verhullende woorden. Subtiele muzikale wendingen die je meenemen naar een wereld waar ieder gevoel er mag zijn. Met een voorliefde voor punkrockbands en de invloeden van singer-songwriters als Joni Mitchell, Ed Sheeran en Jim Croce tovert Anne haar innerlijke wereld om tot popsongs die aangrijpen en een laagje achterlaten op je ziel.

Songwriter

Schrijven is voor Anne een way of life geworden. “Als ik schrijf, dan ben ik. Noten vormen onder mijn vingers, klanken worden tussen mijn lippen geboren. Woorden komen aanwaaien met de wind, of borrelen omhoog vanuit mijn buik. De snaren knarsen, de toetsen rammelen. Ik schrijf melodieën, want die maken mijn wereld helderder. Ik schrijf ritme, want de tijd tikt toch wel door. Ik schrijf teksten om te delen wat ik anders niet zeg. Ik schrijf harmonieën, omdat daar waar alles samenvalt, ik mezelf weer vind. Ik ben singer-songwriter, aangenaam.”

Album 'Surface'

Het drieluik album ‘Surface’ wordt gedurende 2023/2024 uitgerold. De songs laten een beweging van donker naar licht laten zien. De thematiek doet denken aan de golfbeweging van de eerder uitgebrachte EP ‘Waves’ en duikt diep in de gevoelens die normaal het daglicht niet mogen aanschouwen. Bij ieder nummer maakt Anne zelf een video om de sfeer en kleur van de song bij te staan.

Live

Anne speelde op de podia van Poppodium 013, WillemTwee, Theater Orpheus, Festival Mundial, Eindeloos Eiland Festival en talloze andere muziekcafés, festivals en huiskamers. Na een studie Songwriting aan de Rockacademie (2016) werd ze fulltime muzikant en songwritingcoach. Ook is ze host van De Songwriting Podcast.