fbpx

Workshop Songwriting

Veel mensen hebben de droom om liedjes te schrijven of zijn al muzikant en willen zich verdiepen in het ambacht Songwriting. En wat is nu een leukere manier dan dit te doen in een groep vol andere gemotiveerde creatievelingen? Op deze pagina leg ik je alles uit over de workshop Songwriting. Ben je meer op zoek naar individuele coaching? Kijk dan op de pagina Songwriting

Songwriting muziekles voor beginners en gevorderden in 's-Hertogenbosch.

Wat gaan we doen?

Creatief aan de slag! In een workshop Songwriting leg ik je eerst de basisprincipes van het schrijven van liedjes uit. Daarbij gaan we luisteren naar bekende liedjes, songs leren analyseren en eventueel feedback geven op al zelfgeschreven materiaal van de deelnemers. Ook doen we korte schrijfopdrachtjes om onze ‘schrijfspiertjes’ wakker te schudden. In de tweede helft van de workshop verdelen jullie je in groepjes en ga je aan de slag met het schrijven van de opdrachtsong.

Deelnemers workshop

Voor wie? Jongeren, volwassenen en zelfs kinderen. Per workshop is het handig om één doelgroep aan te houden en daar de dag op af te stemmen, maar de combinatie van leeftijden heeft eerder ook een leuke dynamiek opgeleverd!

Leuk voor? Cultuureducatie, amateurgezelschappen, een muzikaal bedrijfsuitje, teambuilding, studiedag, cultureel festival, meer muziek in de klas, etc. Laat het me vooral weten als je twijfelt. Ik denk graag met je mee en eventueel is een workshop op maat een oplossing!

Review

Ik had een leuke en leerzame middag bij Anne. We hadden een heel diverse groep qua leeftijd en muzikale achtergrond. Knap hoe Anne daar goed op in kon spelen met haar uitleg en schrijfopdrachten, zodat iedereen geprikkeld werd, geënthousiasmeerd om maar ter plekke wat te durven doen, en als je het te spannend vond kon je je opdrachten ook gerust voor jezelf houden. Een ‘veilige speeltuin’ dus met voor elk wat wils, en daar hou ik van. Dan leer je het snelst en het leukst, ook van elkaar onderling.

Denise
bij Babel Den Bosch

Review

Uitdagend, motiverend en enorm leerzaam! Met lof voor de resultaten en hulp waar het nog wat beter kan: Anne voelt feilloos aan welke feedback je nodig hebt. Iedereen in de groep krijgt alle kans om zijn of haar eigen songwritingvaardigheden weer een stapje verder te brengen. Ik vond het heerlijk me weer eens helemaal in songwriting te verdiepen met opdrachten en nieuwe inzichten. Ik heb hier veel van geleerd!

Michael
bij Zangschool Beesd

Verdere informatie

Ervaring nodig? Nee! Je hebt geen ervaring nodig voor deze muzikale workshop. Wel is het handig als je een paar akkoorden op piano of gitaar kunt spelen, maar als dat niet het geval is komen we er ook wel uit.

Door wie? Ik ben Anne van Damme, afgestudeerd aan de Rockacademie met als hoofdvak Songwriting. Ik ben actief als singer-songwriter en als muziekcoach voor iedereen die zelf creatief met muziek bezig wilt zijn. Lees hier meer over mij.

Hoe lang? 2 à 3 uur, afhankelijk van de groepsgrootte (max. ongeveer 20 deelnemers, geen minimum) en jouw wensen.

Wat kost het? De prijs wordt berekend vanaf €175,- per workshop. Die is van de tijdsduur en reiskosten afhankelijk. Je kunt de workshop dus al vanaf €9,- p.p. laten draaien!

Anne van Damme is muzikante en blogger.

Contact

Interesse in het organiseren van of bijwonen van een workshop Songwriting? Stuur me vrijblijvend een berichtje: