fbpx

Hoe je een Indie artiest helpt

Hoe je een Indie artiest helpt

Een week geleden bracht ik mijn tweede EP ‘Waves’ uit. Een project wat al een jaar in de maak was en waar ik mijn hele hart in gestopt hebt. “Zo, dan kan je nu lekker nagenieten” en “Het zit erop!” waren de afgelopen dagen veelgehoorde uitspraken. Maar één ding heb ik goed onthouden van de vorige keer: dit is pas het begin. In deze blog vertel ik je over ‘het leven na de release’ en hoe jij als muziekliefhebber een Indie (=independant) artiest kunt helpen. 

Bereik

Natuurlijk had ik voorafgaande aan de release een promotiecampagne, maar die stopt nu niet! Dat de cd uit is en de nummers op Spotify staan wil niet zeggen dat ze ook bij de juiste mensen terechtkomen. Was het maar zo, dat iedereen die mijn muziek mooi vindt automatisch een melding krijgt met: “dit moet je even checken joh, echt wat voor jou”. Je voelt het al aankomen, op streamingdiensten als Spotify berekent een algoritme welke nummers die je nog niet kent wel eens zouden kunnen aansluiten bij jouw muzieksmaak. En juist daarom is het zo belangrijk dat de mensen die mij wél al kennen de muziek luisteren en onder de aandacht brengen. Of het nu online is, of gewoon face-to-face tegen je buurman; mijn muziek verspreidt zichzelf niet. Dat is aan jou.

Eigen beheer

Nu de webshop open is kunnen ook de fysieke cd’s makkelijk besteld worden. Bij de release gingen ze als warme broodjes over de toonbank en ook bij andere optredens kopen mensen ze graag als aandenken. Gezien ik alles in eigen beheer geproduceerd heb en je van online muziek vaak weinig inkomsten krijgt als muzikant, is het heel fijn dat het publiek me steunt door direct bij mij een cd’tje te bestellen. En met het artwork erbij is het natuurlijk een kunstwerkje op zich 😉

Wat kan jij doen?

Moraal van het verhaal: wil je een Indie artiest, zelfstandig ondernemer en muzikant zoals mij helpen? Bestel dan een cd’tje of merchandise uit de webshop, of luister en deel de muziek online met één vriend of met al je vrienden, of kom naar een optreden en luister zoals je nog nooit geluisterd hebt. Mijn muzikantenhart is je dankbaar!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *