fbpx

Valentijn: de 5 mooiste songs over liefde

Valentijn: de 5 mooiste songs over liefde

Ah, Valentijn. De dag van de liefde, waarop we elkaar bloemen en chocola geven en stiekem liefdesbriefjes aan elkaar sturen. Of vind jij het meer een commerciële poeha die in het leven geroepen is om ons consumenten eens flink leeg te trekken? Anyway, reden genoeg om 5 van de mooiste liefdesliedjes te bespreken 😉

My Heart - Anne van Damme

Ik kan natuurlijk niet anders dan dit lijstje beginnen met mijn eigen nummer. Waarom? Omdat ‘My Heart’ nog steeds zoveel betekenis voor me heeft. Ik schreef het liedje in het prille begin van mijn relatie en inmiddels zijn we zes jaar verder. “I know that this is just the start, but you, yeah you, you own my heart” is dan ook een veelzeggende zin. Verder heb ik in de song en in de videoclip het normale en juist daarom zo bijzondere van een relatie proberen te vangen. Het samen wakker worden, de dag doormaken en samen weer gaan slapen. Gewoon met elkaar zijn en elkaar liefhebben.

Time in a bottle - Jim Croce

Misschien niet het vrolijkste liedje, maar niet iedere lovesong moet een zwijmelnummer zijn toch? “If I had a box just for wishes and dreams that had never come true, the box would be empty except for the memory of how they were answered by you” is slechts één voorbeeld van de prachtige zinnen die Jim Croce in zijn muziek verwerkte.

Don't wanna miss a thing - Aerosmith

Dat gevoel van elkaar geen seconde te kunnen missen, zelfs niet in je slaap. Een liefde die je helemaal opslokt waar je geen moment van verwijderd wilt zijn. “’Cause even when I dream of you the sweetest dream will never do, I’d still miss you baby and I don’t want to miss a thing”. Intense woorden en een net zo intense uitvoering van Aerosmith en zanger Steven Tyler.

A case of you - Joni Mitchell

Niet alle liefdesverhalen lopen goed af. Waarom staat dit nummer dan toch in mijn lijstje? Omdat het zo erg overloopt van liefde dat het bijna pijn doet. Houden van iemand terwijl het eigenlijk niet gaat, maar ook niet zonder kunnen. “You are in my blood like holy wine, you taste so bitter and so sweet. Oh I could drink a case of you darling and I would still be on my feet”. En als songwriter kan ik natuurlijk niet om deze zinnen uit het tweede couplet heen: “I remember that time that you told me, you said “Love is touching souls”. Surely you touched mine ’cause part of you pours out of me in these lines from time to time”. Iedere keer weer kippenvel.

Tenerife Sea - Ed Sheeran

Eén van de mooiste serenades uit deze tijd. Een simpel liedje waarin de schoonheid van in dit geval Beth en hun samenzijn wordt beschreven. “You look so beautiful in this light, your silhouette over me. The way it brings out the blue in your eyes is the Tenerife sea”. En dan ook die mooie stem van Ed er nog bij, zwijmel!

De 5 mooiste liefdesliedjes

Dit waren ze: mijn vijf favoriete liefdesliedjes, die ik overigens niet alleen met Valentijn luister 😉 Natuurlijk is vijf lang niet genoeg en is het bijna onmogelijk een selectie te maken uit alle mooie nummers die er bestaan over liefde, maar dit zijn de vijf die op dit moment het meeste tot mij spreken. Wat is jouw ultieme liefdesliedje? Laat het me weten in de comments!

Meer inspiratie op doen voor Valentijn? Check dit lijstje met 25 beste lovesongs op Spotify. 

Meer lezen? 
‘Hoe je een indieartiest helpt’
‘5 tips voor succes in een bandwedstrijd’
‘De 3 P’s: keuzes maken in je carrière’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *