fbpx

De Songwriting Podcast Seizoen 2

#1 Hoe ik per ongeluk een album schreef

De eerste aflevering van seizoen 2 van de Songwriting Podcast is een feit! We gaan van start met een lange aflevering (hopelijk houden we dat het hele seizoen vol) over het maken van een album. Míjn album om precies te zijn.

Luister aflevering 1, seizoen 2 van De Songwriting Podcast:

Keynotes van deze aflevering:

• het belang van een schrijfroutine
• hoe ik besloot welke nummers ik wilde opnemen
• hoe ik zelf mijn nummers opnam
• welke redenen ik had tot uitstel

Schrijfroutine

Je hebt me er al eerder over gehoord: het creëren van een schrijfroutine doet wonderen. Niet alleen ben je regelmatig aan het oefenen met schrijven, je haalt ook de druk van het resultaat af. Het gaat immers om het proces. Zo is ook mijn nieuwe album ‘Surface’ tot stand gekomen. Niet omdat ik bedacht: ik ga nu een nieuw album schrijven. Maar omdat ik mezelf aanleerde veel songs te maken waar ik uiteindelijk een album uit kon samenstellen. Het eerste doel was het schrijven op zich, niet het verzamelen van nieuwe liedjes.

Het opnameproces

Ik besloot het ditmaal anders te doen. Ik wilde, net zoals bij het schrijven, ook geen druk op mijn opnameproces. Geen vaste datum waarop het allemaal moest gebeuren en geen andere mensen om me heen. Ik besloot zelf op te nemen in onze thuisstudio. Een spannende ervaring, want ik had veel twijfels over mijn audio technische skills. In de podcast hoor je dat dat deels terecht was. Ja, ik heb fouten gemaakt. Maar, ik heb wel een album nu.

Nieuw seizoen van De Songwriting Podcast

In dit tweede seizoen van De Songwriting Podcast gaan er wat dingen veranderen. Ja, deze eerste aflevering is weer een monoloog van yours truly, maar dit seizoen zal ik ook gasten ontvangen en in gesprek gaan met andere creatievelingen en songwriters. De afleveringen zullen hierdoor waarschijnlijk een stuk langer worden en meerdere kanten belichten. Mega interessant, ook voor mij! Vergeet niet om De Songwriting Podcast te volgen op Spotify of jouw favoriete podcastapp, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist.

Dank voor het lezen/luisteren en… veel schrijfplezier!

Lees meer:

Luister:

 

Muziekje erbij?