fbpx
Anne van Damme is muzikante en blogger.

Hi lezer!

Dit is een blog over muziek. Vol tips voor muzikanten, inspiratie voor muziekliefhebbers en diepgaande artikelen over mijn eigen muziek. Ik schrijf over de onderwerpen die mijzelf bezighouden. Als jonge muzikant stuitte ik regelmatig op zaken waar ik niks vanaf wist. Internetartikelen en blogs bleken een handige informatiebron. Ik ben dus ook een ontzettende fan van blogs, vlogs, webinars, boeken en andere tools die mij als muzikant en ondernemer iets leren, me inspireren en laten groeien. Vanuit die positie wil ik ook graag delen, want samen weet je meer dan alleen 😉

De verschillende artikelen zijn grofweg onderverdeeld in twee categorieën: Muzikantentips en Muziek & Inspiratie. In Muzikantentips lees je praktische tips en weetjes over bijvoorbeeld succes in een bandwedstrijd of muzikale organisaties als Buma/Stemra. In Muziek & Inspiratie schrijf ik veel meer uit mezelf en over mezelf. Er komen lyrics voorbij en mijn persoonlijke favorietenlijstjes. Heb je een idee voor een muzikaal onderwerp? Laat het me weten! 

Muzikantentips

In deze blog krijg je 5 tips voor het behalen van zoveel mogelijk succes in een bandwedstrijd.
5 Tips om het meeste uit een bandwedstrijd te halen​
5 Tips voor succes in een bandwedstrijd Yes! Je hebt je ingeschreven voor een bandwedstrijd en je bent klaar voor Lees meer.
Buma/Stemra, de organisatie die vergoedingen uitkeert aan auteurs van muziek
Waarom iedere Songwriter bij Buma ingeschreven moet staan
Waarom iedere Songwriter bij Buma ingeschreven moet staan Door Anne van Damme (5-1-2019)Onlangs kwam ik er via een Instagram-story achter Lees meer.
Buma/Stemra, de organisatie die vergoedingen uitkeert aan auteurs van muziek
Waarom je je NIET inschrijft bij Buma/Stemra
Waarom je je NIET inschrijft bij Buma/Stemra Door Anne van Damme (5-1-2019) In een vorige blog legde ik uit wat Lees meer.

 

Muziek & Inspiratie

Singer-songwriter Anne van Damme in de videoclip van Full.
Full: de betekenis van mijn meest kwetsbare liedje
Full: de betekenis van mijn meest kwetsbare liedje Full, het openingsnummer van de Waves EP, is het meest kwetsbare liedje Lees meer.
Valentijn: de 5 mooiste songs over liefde
Valentijn: de 5 mooiste songs over liefde Ah, Valentijn. De dag van de liefde, waarop we elkaar bloemen en chocola Lees meer.
Hoe je een Indie artiest helpt
Hoe je een Indie artiest helpt Door Anne van Damme (23-12-2018) Een week geleden bracht ik mijn tweede EP ‘Waves’ Lees meer.

Achtergrond

Geen concurrentie

Op social media link ik met veel andere muzikanten. Sommige zijn al veel verder in hun carrière dan ik, anderen beginnen nog maar net. Ik geloof niet in concurrentie, ik geloof juist dat we elkaar kunnen versterken. Op deze muziekblog heb ik het daarom over onderwerpen waar iedere muzikant iets aan kan hebben. Of het nu over organisaties binnen de muziekindustrie gaat, over muziektheorie of over songwriting tips, de bedoeling is dat jij met een stukje nieuwe kennis wegloopt. Laten we dat delen, want er is genoeg!

Muziekliefhebbers

Maar ook als je geen muzikant bent zijn een aantal van de blogs interessant voor jou. Ik deel namelijk ook mijn eigen belevingen als muzikant, songwriter, artiest en muziekdocent, en laten we eerlijk zijn: als muziekliefhebber die dit nu leest sta jij blijkbaar aan de andere kant. De wondere wereld van het muzikantenbestaan kan nogal eens een mysterie zijn voor hen die er niet in leven. De onregelmatige werkuren, het van je hobby je baan maken, de onzekerheden en successen… Dat is wel even iets anders dan een 9-tot-5-baan, zo blijkt iedere keer weer op familiefeestjes.

Wisselwerking

Op deze blog staat openheid, duidelijkheid en verbinding centraal. Ik leer jou iets en de volgende keer is het misschien wel andersom. Laat het me ook vooral weten als je vragen of opmerkingen hebt. Ook ideeën voor blogonderwerpen gerelateerd aan muziek zijn van harte welkom. Ik hoop je te inspireren en een beetje meer thuis te maken in mijn wereld. Dank voor het lezen!

Meer weten over mij, mijn muziek of je hoe je contact kunt maken? Klik maar door! Of zoek me op Facebook of Instagram