fbpx

DIY: Ik maakte een songteksten boek

DIY: Ik maakte een eigen Songtekstenboek

De cd’s zijn uitgebracht, de liedjes staan online. En dan? Ik maakte een Songteksten boek waarin ik al mijn uitgebrachte songs heb gebundeld. Samen met een aantal van mijn favoriete foto’s die er de afgelopen jaren van mij zijn gemaakt heb ik het geheel omgedoopt tot ‘Music and Lyrics’. Een boek met alle songteksten van ‘June’ en ‘Waves’ en een ware trip down memory lane voor mij. In deze blog vertel ik je hoe dit boek tot stand is gekomen.

Fotofabriek

Een tijdje terug werd ik benaderd door Linda van Fotofabriek.nl en zij vroeg mij of ik één van hun producten wilde testen. Ik had niet meteen een idee van hoe ik hun fotoboeken kon koppelen aan mijn muziek, maar Linda kwam met het idee om mijn lyrics te bundelen samen met mijn favoriete podiumfoto’s. Zo gezegd, zo gedaan en ik ging aan de slag met het ontwerpen van mijn fotoboek.

Het ontwerpproces

Fotofabriek heeft een handig softwareprogramma waarin je makkelijk je pagina’s kunt ontwerpen. Het is vergelijkbaar met de programma’s van andere aanbieders, maar omdat ik toch iets meer design elementen wilde ben ik direct aan de slag gegaan in Canva. Dat is een gratis designwebsite waar ik erg veel gebruik van maak voor het ontwerpen van allerlei soorten afbeeldingen. Voor dit project heb ik simpelweg A4-pagina’s ontworpen in Canva en deze later als volledige afbeeldingen in het programma van Fotofabriek geladen. Zo kon ik makkelijk de kleurcode’s van mijn branding toevoegen en de verschillende vormen en lettertypen gebruiken waaraan ik gewend ben.

De inhoud: songteksten en podiumfoto's

Ik heb geprobeerd bij iedere song een passende achtergrond te vinden. Soms iets wat thematisch bij de tekst past en soms beelden uit de bijbehorende videoclip. Ook heb ik meerdere optreedfoto’s gebruikt van mijn favoriete optredens als singer-songwriter. Er zijn er een aantal die ik door de jaren heen veel heb gebruikt op bijvoorbeeld posters of social media. Deze voelen op een of andere manier zo vertrouwd dat het bijna gek is dat ik ze niet eerder ergens heb vereeuwigd.

Doel van het songtekstenboek

In eerste instantie is het vooral een aandenken voor mezelf. Ik ben trots op de liedjes die ik gemaakt heb en de dingen die heb mogen doen in mijn carrière als singer-songwriter. Er komt nog veel meer aan dus ik vond het alleen maar mooi om deze eerste jaren zo vast te leggen. Mocht je dit boek ook in je boekenkast willen hebben, kan ik hem voor je nabestellen. Ook kun je het E-book kopen in de webshop.

Het resultaat: al mijn songteksten gebundeld

Na een super snelle levering (één dag!) ontving ik mijn songtekstenboek in de brievenbus. Ik vond het heel tof om de dingen waar ik digitaal aan heb gewerkt in het echt in mijn handen te hebben. De kwaliteit van het boek was verder prima, net als de gebruiksvriendelijke website. 

Zelf een songstekstenboek maken?

Dank aan Fotofabriek dat ik jullie product mocht testen! Als jij na het lezen van deze blog zelf aan de slag wilt kun je hier direct starten met het ontwerpen van jouw eigen album. Ook kun je hier checken welke formaten en mogelijkheden er allemaal zijn. Succes!

Eerst een Songcheck doen voordat je je lyrics gaat vastleggen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *