fbpx

Kunst voor mijn muzieklesruimte

Kunst voor in mijn muzieklesruimte

Jarenlang gaf ik muziekles op de locaties van anderen én vanuit mijn eigen woonkamer. Die was knus, huiselijk en gaf je meteen een veilig gevoel. In onze nieuwe woning komt er echter een toegewijde lesruimte. Een plek om geïnspireerd te raken en vol focus aan het werk te gaan. In samenwerking met StudentenDrukwerk.nl mocht ik twee posters ontwerpen voor mijn muziekcoachingspraktijk en daar vertel ik je in deze blog meer over.

Praktisch kunstwerk

Al jaren geleden bedacht ik dat als ik ooit een eigen lesruimte zou hebben, ik daar een kwintencirkel aan de muur zou hangen. De kwintencirkel is een handige tool om de voortekens (je weet wel, kruizen en mollen) en toonsoorten overzichtelijk te maken. En, niet onbelangrijk, ik heb hem altijd best kunstzinnig gevonden. Het is bijna een soort mandala, met een beetje fantasie 😉 De eerste poster ontwierp ik dus rondom de kwintencirkel. Verder gebruikte ik andere ronde vormen en de kleuren van mijn branding.

Quote op de muur

Ik ben niet zo van ‘Live, laugh, love’ op de muur (luister maar naar mijn liedje ‘Real Things’), maar toch gebruikte ik een quote op de tweede poster. “Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist” geeft goed weer hoe ik muziekeducatie zie. Je bewust worden van theorie en regels is zo ontzettend handig, en tegelijkertijd mag je dat ook je creativiteit niet in de weg laten zitten. Deze quote hing in het Songwritinglokaal op de Rockacademie en heeft me 4 jaar lang aangestaard. Needles to say, hij is blijven hangen.

Posters op textiel

Deze posters zijn niet zomaar van papier gemaakt. Het zijn afdrukken op een dun textiel met bijbehorende magnetische, houten latjes. Met hun A2-formaat zijn de posters behoorlijk groot, maar door het rustige design komen ze prachtig uit op de muur. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en met het feit dat ik dit product van Studentendrukwernodig.nl mocht testen. Zelf een textielposter bestellen? Kijk hier. 

Wil je ook?

Wil jij ook muziektheorie aan je muur? Hier kan je het design van mijn posters bestellen. Je kunt ze dan zelf laten printen op het formaat naar keuze! Huh, zelf printen? Om de posters netjes naar je te kunnen versturen zit ik al snel aan zo’n €8,- euro verzendkosten, dit leek me een fijnere oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *