fbpx

#9 Tien tips voor betere lyrics

De Songwriting Podcast

#9 Tien tips voor betere lyrics

Even back to basic! In deze aflevering van De Songwriting Podcast bespreek ik 10 tips die ervoor zouden moeten zorgen dat je betere lyrics gaat schrijven. De tips komen van Sheila Davis en zij noemt ze de ‘Top Ten Writing Principles’. Spoiler alert: ik ben het niet eens met alles wat ze zegt en ik heb heel wat aan te vullen op haar tips. Luister hieronder de podcast!

Luister aflevering 9 van De Songwriting Podcast:

 

Keynotes van deze aflevering:

• simpelheid, duidelijkheid en compressie
• nadruk, consistentie en samenhang
• specifiek zijn, herhaling en eenheid
• oprechtheid en gevoel
• mijn ervaring en gedachtes over deze onderwerpen

Zo schrijf je betere lyrics

In deze aflevering van De Songwriting Podcast benoem ik nog een keer dat je de tips en adviezen van anderen altijd moet benaderen als opties. Zeker binnen songwriting vind ik dat er een heel groot grijs gebied bestaat. Veel keuzes berusten op smaak en niet iedereen vind hetzelfde mooi. Zet deze tips dus ook altijd tegenover je eigen visie. Een tip die ik je wel graag mee wil geven is: zorg dat je een plaatje schetst in het hoofd van je luisteraar. Zorg dat ik kan horen, voelen en zien wat jij bedoelt met jouw zelfgeschreven nummer. Daar zijn verschillende tools voor en aantal daarvan bespreek ik in de aflevering.

Meer leren over songwriting?

Wil je meer weten over songwriting? Hoe je bijvoorbeeld meer inspiratie krijgt, een schrijfroutine opbouwt of hoe goeie songs technisch in elkaar steken? Ik geef één-op-één songwriting coaching waarin we jouw songs in kunnen duiken en we samen andere songs analyseren. Dit is vooral leuk als je zelf al het één en ander geschreven hebt, maar we kunnen ook samen een start maken aan jouw eigen repertoire.  Ook heb ik een online songwriting cursus gemaakt. Daarin leer je de basics vanuit je eigen woonkamer. Kijk hier of er binnenkort een ronde van start gaat.

Veel schrijfplezier! Laat hieronder een reactie achter als je vragen of ideeën hebt.

Lees meer:

Luister:

 

Muziekje erbij?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *